1243077244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tumma kääretorttupohja:

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

Vaalea kääretorttupohja:

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

 

Tarvitset yhden vaalean ja yhden tumman kääretorttupohjan. Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, leivo yksi torttupohja kerrallaan. Kiertoilmauunissa voit tehdä pohjat samanaikaisesti. Sekoita ensin molempiin torttutaikinoihin tulevat kuiva-aineet eri kulhoissa. Vispaa sitten kananmunat ja sokeri samanaikaisesti, jaa seos kahteen osaan ja sekoita niihin kuiva-aineet. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja levitä taikinat niille. Kypsennä 200 asteessa kiertoilmalla noin viisi minuuttia tai tavallisessa uunissa 225 asteessa pellilinen kerrallaan 5 min. Levitä työtasolle kaksi keittiöliinaa ja ripottele niille sokeria ja kumoa päälle kääretorttulevyt. Poista paistopaperit heti. Irrottaminen helpottuu, kun sivelet leivinpaperille kylmä vttä pullasudilla.

 

Kahvikreemi:

200 g suolatonta voita

2 dl tomusokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 tl pikakahvijauhetta

 

Kuorrutus:

2½ dl kinuskikermaa tai kinuskilla maustettua kermaa

 

Vispaa keskenään kreemin voi ja sokerit. Ripottele joukkoon pikakahvijauhe. Ne eivät liukene kreemiin, vaan jäävät makurakeiksi täytteeseen. Levitä kreemi jäähtyneille torttupohjille. Leikkaa molemmat torttupohjat neljäksi suikaleeksi. Kääri yksi tumma torttusuikale rullaksi ja nosta se pystyyn keskelle kakkuvatia. Ota vaalea suikale ja kääri se edellisen ympärille. Jatka näin kunnes kaikki suikaleet on kääritty kakuksi. Vuoraa kakku tuorekelmulla ja laita se muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Tasoita kakun pinta veitsellä. Voit kääntää kakun myös ympäri, jolloin tasainen pohja tulee kakun pinnaksi. Vispaa kinuski kerma ja kuorruta kakku.

 

Koristeet on valkosuklaa enkeleitä!