Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa n.45-50 minuuttia.
Täyte:
200g taloussuklaata
2 munaa
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl kahvia
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto keltuaisiin.
Lisää sulatettu suklaa ja kahviin sekoitetut liivatteet.
Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti.
Kokoa kakku väärinpäin(kansi alimmaiseksi) kelmutettuun vuokaan. Kostuta esim. appelsiinimehulla tai maitokahvilla. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.Kumoa tarjoiluvadille ja koristele suklaa kermalla.(n.2-3dl kermaa ja 100g sulaa suklaata)
Olen tämän kakun reseptin löytänyt joskus jostain blogista, ja on meidän perhessä muodostunut oikein toimivaksi ohjeeksi!! Maistuu kaiken ikäisille!!
Kommentit